silviu-oravitzan-logo

Sanda Stolojan

L-am întâlnit pe artistul Oravitzan, care creează tot felul de opere  obiecte, sculpturi, picturi, toate deodată , extrem de frumoase din pricina harului pe li-l insuflă. Din fiecare operă face un simbol puternic şi transparent  un obiect simbol de o adâncă expresivitate. Mi-a vorbit de cele trei axe după care se orientează: lumina, crucea, centrul. Recunosc spiritul acestui gen de artist român: creativ, creştin sau, mai bine zis, credincios, pentru care materia este străbătută, transfigurată de duhul care este lumină. Un mare artist, ce foloseşte mult lemnul, pânza şi foiţa de aur pe care o aplică pe deasupra. Foarte expresiv, rămânând în acelaşi timp decorativ. Are în el forţa unui Brâncuşi. Plecând din rădăcini comune, au crescut două ramuri diferite. Seva lor: geniul creator îndreptat spre înălţimile în care pluteşte Măiastra.

Noutăți

  • 1
  • 2
Prev Next

Expoziție Oravitzan la Cluj

Hits:18713

Expoziție Oravitzan la Cluj

„Iscălitură pe lumină”, pictură, sculptură, sub acest titlu se desfășoară expoziția Oravitzan de la Cluj, la Galeria Horeb, între 27 martie și 4 mai 2014. Vernisaj: 27 martie 2014, ora 18. Curator: Florin Gherasim Invitat: Radu Preda Galeria Horeb, Cluj-Napoca, str. Târnavelor, nr. 4 (Biserica Sf. Ilie, demisol)  

Read more

Expoziție Oravitzan la București

Hits:22810

Expoziție Oravitzan la București

Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Muzeul de Artă din Timișoara, au onoarea să vă invite la vernisajele expoziției Oravitzan în zilele de joi, 16 mai 2013, ora 18.00, la Muzeul Țăranului Român și duminică, 19 mai 2013, ora 18.00, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Expoziția va fi deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român din 17 mai până în 23 iunie 2013...

Read more